Waarom naar de tandarts én naar een mondhygiënist?

Tandarts en mondhygiënist vullen elkaar aan. Een mondhygiënist beschikt over specifieke kennis en ervaring die een tandarts niet heeft. En investeert alle tijd en aandacht in de zorg voor een schoon en gezond gebit. Een verwijzing van een tandarts is niet nodig, maar komt wel voor. Andersom ook, want een goede mondhygiënist signaleert problemen vaak in een vroeg stadium.


Wanneer naar de mondhygiënist?

Als je (langer) wilt genieten van een mooi, sterk en stralend gebit.
Als je tandvlees bloedt bij het tandenpoetsen.
Als je tandvlees rood of gezwollen is.
Als je tandvlees niet goed om je tanden sluit of terugtrekt.
Als je last hebt van een vieze smaak, een droge mond of een slechte adem.
Als je tanden en kiezen los gaan staan.
Als je regelmatig gaatjes hebt.
Als je last hebt van tandsteen of aanslag op je tanden.
Als je diabetespatiënt bent of lijdt aan hart- en vaatziekten.


Waarom is een goede mondhygiëne zo belangrijk?

Een goede mondhygiëne houdt je gebit gezond. En helpt zelfs ziektes te voorkomen, zoals diabetes en hart- en vaatziekten.


Hoe deskundig is een mondhygiënist?

Mondhygiënist een beschermde titel. De opleidingseisen
– een met succes afgeronde hbo-opleiding Mondhygiënist of Mondzorgkunde – zijn wettelijk vastgelegd. De Wet op de Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG) stelt eisen aan de kwaliteit en beschermt patiënten tegen ondeskundig of onzorgvuldig handelen. Natuurlijk zijn er wel verschillen in kwaliteit. Op deze site lees je meer over mijn werkwijze en ervaring.


Wat kost het en betaalt mijn verzekering dat?

De conditie van je gebit bepaalt de hoogte van de kosten. Daarom kan ik deze vraag pas beantwoorden nadat ik je gebit heb onderzocht tijdens je eerste afspraak. In het behandelplan dat je na afloop ontvangt staat hoeveel behandelingen en controles er nodig zijn om je gebit gezond te maken of te houden. En wat de kosten daarvan zijn. Of de kosten geheel of gedeeltelijk vergoed worden, hangt af van jouw verzekering. Heb je een aanvullende verzekering met tandartspakket, dan is dat meestal wel het geval.


Op welke leeftijd moet ik naar een mondhygiënist?

Als je gebit je lief is, is het verstandig om al vanaf je 18e naar een mondhygiënist te gaan. Dan voorkom je dat verkeerde omgang met je gebit al schade heeft aangericht.


Hoe vaak moet ik naar een mondhygiënst?

Dat hangt af van de staat van jouw gebit. 80% van mijn klanten tussen de 25 en 65 jaar hoeft slechts één of twee keer per jaar worden behandeld. 20% komt iedere drie maanden. Is je gebit er slecht aan toe? Dan zal je in het begin waarschijnlijk vaker behandeld moeten worden.


Staat je vraag er niet bij?

Neem gerust contact met mij op!


| tandvlees.nl | mondhygienisten.nl | allesoverhetgebit.nl | kwaliteitsregistermondhygienisten.nl|